Tyveri Sikring

Indbrud - Fakta om forebyggelse af indbrud

 Her finder du de oftest stillede spørgsmål og svar om indbrud

                                                

politiet vil oplyse og forbygge indbrud.

Hvordan kommer tyven ind i mit hus?
En tyv vil ofte overvåge en bolig i et stykke tid, for at finde ud af, om ejerne er hjemme. Mange tyve kommer ind ved at finde de svage steder, hvor simpelt værktøj kan bryde en dør eller et vindue op. De færreste tyve bryder sig i sagens natur om at lave for meget larm, når de bryder ind, så det er sjældent, at mere støjende metoder, såsom at knuse en rude eller at sparke en dør ind, tages i brug.

Prøv at se på din bolig med en tyvs øjne: Hvor er de svage steder, er der et hegn eller en hæk, så tyven kan arbejde i fred for naboer og forbipasserende? Og hvor lang og synlig er den vej, tyven skal tilbagelægge fra huset ned til sin bil med favnen fuld af smykker og designmøbler?

Hvordan sikrer jeg min bolig mens jeg er væk?
Når du rejser fra din bolig, er det en god idé at lade naboer, familie eller venner holde øje og få den til at se ”levende” ud. Naboer kan for eksempel putte affald i affaldsspanden, parkere en bil i din indkørsel, fjerne aviser og reklamer fra postkassen eller trappetrinnet hver dag, lægge måtten på plads efter trappevask, tænde lys og radio/tv om aftenen, vande blomster, høste modne tomater i drivhuset eller endda hejse flaget om søndagen.

Lad ikke værdifulde ting være synlige fra vejen eller haven.

Hvordan sikrer jeg døre og vinduer?
Det er vigtigt, at muren og træværket er sundt og stærkt, og at beslag og låse fungerer optimalt.

Glaslisten på et vindue er ofte sømmet fast. Her kan det være en god idé at erstatte sømmene med såkaldte ”envejsskruer”. Gamle låse er lette at bryde op med simpelt værktøj. Skift den gamle lås med fem stifter i cylinderen ud med en nyere, godkendt og patenteret lås, og forstærk dørkarmen med sikkerhedsslutblik. Jo mindre mellemrum der er mellem dør og karm, jo sværere er det for tyven at få et stykke værktøj derind.

Hvilke tekniske løsninger kan forebygge indbrud?
En alarm, der tilkalder et vagtselskab, kan være en god idé at anskaffe. En vagt kan også hjælpe med at begrænse skader fra et indbrud og i nogle tilfælde tilkalde politiet, hvis boligejeren ikke kan træffes. Et alarmanlæg kan suppleres med tv-overvågning, som optager billeder af indbrudstyven.

Hvor kan jeg få mere at vide?
Hvis du vil vide mere om kriminaliteten i dit område, kan du læse mere på www.politistatistik.dk.
Find eventuelt kontaktinformation til dit lokale politi her 

På hjemmesiden www.stopindbrud.dk kan du se, hvordan du trin for trin forebygger indbrud i din bolig. Er uheldet alligevel ude, kan du se, hvordan du anmelder et indbrud til politiet og forsikringsselskabet, hvordan du bør færdes på gerningsstedet, og hvordan tyvekosterne gøres op og sagen i øvrigt behandles.

På Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside kan du læse en vejledning om emnet samt downloade de fleste af rådets pjecer. 

Links:
www.stopindbrud.dk

Skanda Låseservice ønsker at bruge cookies til udvikling af hjemmesiden ved at samle anonyme statistikker om trafikken på hjemmesiden. (Privatlivspolitik)
	
Cookie- og privatlivspolitik