En stor del af indbruddene der finder sted i dag sker ved hjælp af en såkaldt "bankenøgle" (også set på TV) og det kan man undgå ved at få udskiftet sin cylinder til en dirkesikker cylinder.
Har du et rundt hovede på nøglen har du Ruko Serie 500 (Meget lav sikerhed) hvilkelt ikke er dirke sikkkert og kan på meget kort tid bankes op med en bankenøgle.
Det er desvære Ruko’s 5-stift låsesystem der er den mest udbredt lås her i danmark i dag, som nu er blevet udviklet for mere end 50 år siden.
Bankenøglen efterlader ingen synlige tegn på indbrud, og det kan give problemer med forsikringsselskaberne når der ikke er tegn på indbrud.
En nøgle til 25 kroner, få minutters filearbejde og et par lette slag med skaftet af en skruetrækker. Det er alt, der skal til for at åbne en almindelig hoveddørlås.
Det er de såkaldte bankenøgler, der gør det nemt og næsten lydløst for kriminelle at bryde ind uden brækjern.
Man vurderer nu, at mere end en million danske døre er udstyret med cylinderlåse, som bankenøgler nemt kan åbne uden at efterlade tydelige tegn på indbrud.
Problemet med bankenøgler er, at det er nemt at gå til, og det er nemt at lære, og derfor har det fået et vist omfang.
Rigspolitiet udtaler; Bankenøgler er en udbredt metode til at begå indbrud med. Kan man teknikken, tager det kun få sekunder at få en lås banket op. Mange gange allerede i første forsøg. Det er utroligt nemt.
Et indbrud med en bankenøgle efterlader ikke altid spor. Kun i visse tilfælde kan der ved grundig granskning af eksperter findes tegn på, at der har været en bankenøgle inde i en lås.
Sporløse indbrud kan blive et problem for de danskere, der bliver bestjålet. Nogle forsikringsselskaber forlanger nemlig, at der skal være synlige tegn på indbrud, hvis de skal erstatte, det tyven er rendt med.
I dag anbefales Ruko 5 stift kun til postkasser.
• Cylinderen har 5 spærrestifter
• Bør ikke anvendes på yderdøre
• Godkendt af F&P i gul kategori